Bugatti Centodieci korak do proizvodnje - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Bugatti Centodieci korak do proizvodnje

Bugatti Centodieci uprkos ogromnom interesu ima strogo limitirani tiraž. Prvi prototip je skoro gotov.

U Bugattiju su si dali vremena, ali i oduška. Centodieci je nastao kao počast modelu EB110, ovo je zaista poseban automobil. Dugotrajni razvoj je izgleda urodio plodom te se sada, nakon pronalaska optimalne kombinacije, pristupilo izradi prvog prototipa, piše Index.hr.

“S potpuno novom karoserijom i promenama u brojnim područjima morali smo da izvedemo brojne simulacije uz pomoć posebnih kompjuterskih aplikacija. Na osnovu tih podataka uspeli smo da uspostavimo početnu tačku za razvoj serijskog primerka, a time i prvog prototipa”, rekao je Andre Kullig, prvi čovek projekta razvoja modela koji se već dokazao u razvoju la Voiture Noire i Divo.

Međutim, ovo je potpuno novi automobil koji će imati isti motor kao Chiron, ali ojačan na 1.600 KS. Istovremeno je automobil 20 kg lakši, a aerodinamika dodatno poboljšana. 100 km/h će postizati za 2.4 sekundi, a na 300 km/h bi trebalo da stigne nakon samo 13 sekundi. Maksimalna brzina biće limitirana na 380 km/h.

Uprkos početnoj ceni od 8 miliona evra celokupna serija od 10 primeraka je rasprodata za samo nekoliko sati od otvaranja listi narudžbina. Kao jedno od najzvučnijih imena na listi kupaca spominje se Ronaldo. Za konačnu potvrdu moraćemo da sačekamo 2022. godinu i start prvih isporuka.

Izvor:Index.hr
Foto:Bugatti

Danas objavljeno

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Volkswagen i Bosch ulaze u saradnju povodom proizvodnje baterija

Vanja A

Rimac ima „ogromne ambicije“ u komponentaškoj branši

Vanja A

Ostavite komentar