Bugarska, trka sa vremenom u potrazi za pilotom "miga-29" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bugarska, trka sa vremenom u potrazi za pilotom “miga-29”

Bugarska avijacija i mornarica traže pilota, čiji se “mig-29” srušio u sredu u Crno More, javljaju mediji u Bugarskoj. Ostaci aviona, navodno, locirani na dubini od 70 metara.

Više od 30 časova, bugarska mornarica i vojska traže majora Valentina Terzieva, čiji se “mig-29” iz za sada nepoznatih razloga srušio u Crno More.

“Još nemamo vesti”, rekao je premijer Stefan Janev pred sednicu vlade u Sofiji, navodeći da su u potragu uključene svi raspoloživi resursi Bugarske i okolnih država.

Kako navode bugarski izvori, “mig-29” nestao je sa radarskih ekrana tokom vežbe noćnog gađanja, odnosno napada na svetleću metu okačenu o padobran.

Bugarski mediji navode da je ta vrsta gađanja “zahtevan manevar”, jer postoji mogućnost da pilot izgubi orijentaciju, ali da je major Terziev jedan od najiskusnijih pilota u toj državi.

Vežba, u kojoj su učestvovali i srpski “migovi” je prekinuta odmah pošto je bugarski avion nestao sa radara.

Ministarstvo odbrane Bugarske tvrdi da se ostaci aviona nalaze na dnu Crnog mora, odnosno na dubini od oko 70 metara, ali da tokom potrage nije pronađen trag koji bi mogao ukazivati na sudbinu pilota.

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar