14. Oktobra 2019.

Bugare čeka drakonska kazna – rasisti dva puta prekidali meč sa Engleskom

Big Portal

Utakmica u Sofiji je dva puta prekidana zbog rasističkog ponašanja domaćih navijača koji su nosili crne kapuljače i koristili nacističke pozdrave.

Prvi prekid je napravljen u 28. minutu, pri vođstvu Engleza 2:0, nakon što je Tajron Mings pitao sudiju da li čuje povike sa tribina.

Iako su Bugari upozoreni da bi meč mogao da bude prekinut ukoliko nastave da “divljaju”, oni su nastavili u istom ritmu.

Zbog toga je igra zaustavljena i u 43. minutu, ali je sudija dao znak za nastavak igre posle konsultacija sa selektorom Engleske Garetom Sautgejtom.

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Englezi su na rasizam odgovorili sa 6:0, a tri pogotka su postigli tamnoputi igrači – jedan Markus Rašford, te dva Rahim Sterling, koji je bio i asistent.

Navijači “Gordog Albiona” su na nacističke pozdrave Bugara odgovarali skandiranjima: “Ko je ugurao loptu u mrežu rasista? Pola našeg je***og tima”.

Čelnici FS Engleske su istakli ogorčenje zbog rasističkog ponašanja, te najavili da će od UEFA zatražiti da hitno reaguje jer nije prvi put.

Nema sumnje da Bugare očekuje drakonska kazna jer su već bili kažnjavani zbog rasizma na mečevima sa takozvanim Kosovom i Češkom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare