Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfi kameru? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfi kameru?

Današnji pametni telefoni ne mogu da imaju ekran preko cele prednje površine, budući da ih u tome ometa prednja kamera. Kao jedino rešenje za to nudi se izrez (“notch”) na vrhu displeja u koji se smeštaju komponente ili otvor na ekranu (“punch hole”) u koji staje kamera za selfi.

Samsung bi to uskoro mogao da promeni i da lansira uređaje sa “savršenim” displejom preko celog ekrana. Iz korejske kompanije je stigla potvrda da se radi na razvoju tehnologije koja bi trebalo da omogući da se kamere nađu ispod ekrana mobilnih uređaja.

To bi moglo da im omogući da dizajniraju telefone koji će sadržaje zaista moći da prikazuju preko celog ekrana, a da se ne oslanjaju na dosadašnja rešenja zbog kojih se gubilo ili na kvalitetu kamere ili na funkcionalnosti displeja.


Ovo nije prvi put da Samsung otkriva da radi na tehnologiji tog tipa, budući da je ranije već moglo da se čuje da bi kompanija istražuje to polje i da planira da nova rešenja primeni kod svojih budućih proizvoda.

Još nije poznato kada bi nova tehnologija mogla da stigne na Samsungove telefone. Stručnjaci pretpostavljaju da bi to moglo da se dogodi uskoro, budući da se senzor za otisak prsta već našao ispod displeja mnogih uređaja, pa bi slična rešenja mogla da se primene i na kamere.

Izvor: B92, Ubergizmo, PC Press

Danas objavljeno

Acer planira objavu 49-inčnog Mini LED monitora

Vanja A

Realme Q3 serija stiže 22. aprila, Q3 Pro će koristiti Dimensity 1100 čip

Vanja A

Intel za treće tromesečje sprema nove Alder Lake-S procesore

Vanja A

Ostavite komentar