Budući prvačići u Banjaluci nemaju većih problema s karijesom - BIGportal.ba
Banja Luka

Budući prvačići u Banjaluci nemaju većih problema s karijesom

Sistematski stomatološki pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole na području grada Banjaluka su završeni u petak, a po završetku analize sistematskih pregleda biće više podataka o tome kakvo je oralno zdravlje djece, kazali su za “Nezavisne” iz Doma zdravlja Banjaluka.

Dr Marina Bektašević, spec. ortopedije vilica, navodi da je tokom ovih sistematskih pregleda utvrđeno da situacija s oralnim zdravljem djece nije zabrinjavajuća.

“Nije uočeno da djeca imaju velikih problema s karijesom. Kod djece gdje su uočene loša oralna higijena, kariozne ili slične promjene u usnoj duplji, roditelji su dobili uputstva za zbrinjavanje istih”, kazala je Bektaševićeva.

Iz Doma zdravlja kažu da su u svim školskim stomatološkim ambulantama pregledana ukupno 682 buduća prvačića.

Sistematski stomatološki pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole počeli su 24. februara i planirano je da traju do 15. maja, ali su zbog pandemije virusa korona produženi do 21. maja.

Prethodno su naveli da se školske stomatološke ambulante nalaze u školi “Ivo Andrić”, i to za ovu školu, “Jovan Cvijić” i “Miloš Crnjanski”, u školi “Zmaj Jova Jovanović” za ovu školu, te “Branislav Nušić”, “Petar Kočić”, “Milan Rakić”, “Vojislav Ilić” i “Dositej Obradović”, u školi “Desanka Maksimović” za ovu školu, “Milutin Bojić” i “Sveti Ćirilo i Metodije”.

“U školi ‘Branko Radičević’ mogu se pregledati djeca iz ove škole, ‘Stanko Rakita’, ‘P.P. Njegoš’, ‘Vuk Karadžić’ i ‘Branko Ćopić’, u školi ‘Sveti Sava’ za ovu školu, ‘Mladen Stojanović’ i ‘Miroslav Antić'”, saopštili su iz Doma zdravlja.

Dječja stomatološka ambulanta u školi “Borisav Stanković” obuhvata mališane iz ove škole, iz “Ivan Goran Kovačić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Aleksa Šantić” i “Đura Jakšić”, a u osnovnoj školi “Jovan Dučić” za djecu iz ove ustanove.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Danas prva i treća doza Fajzera: Nervoza u redu na vakcinalnom punktu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar