Budući Apple uređaji bi mogli odbaciti korišćenje lozinki - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Budući Apple uređaji bi mogli odbaciti korišćenje lozinki

Budući Apple uređaji bi mogli odbaciti korišćenje lozinki

Logovanje na onlajn servise pomoću kombinacije korisničkog imena i lozinke i u današnje vreme je uobičajena stvar. Međutim, sa porastom stope onlajn hakovanja i probijanja sigurnosti, takve metode logovanja nisu više sigurne kao nekada, i mnoge kompanije traže alternative.

Kada je u pitanju Apple, izgleda da kompanija ide ka budućnosti bez lozinke jer se zvanično pridružila Fido Alliance-u. Apple je sada i jedan od članova odbora, a pridružio se nekim drugim uglednim tehnološkim kompanijama kao što su Amazon, Arm, Facebook, Google, Intel, Microsoft i Samsung.

Fido Alliance nastoji da eliminiše potrebu za lozinkama tako što koristi pouzdane uređaje. Ovo slično onome što su radile kompanije poput Google-a, sa uvođenjem Titan bezbednosnog ključa koji kada se priključi na uređaj, potvrđuje taj uređaj za veb lokacije i usluge koje ga podržavaju.


To znači da više neće biti potrebe za lozinkama i sve što je potrebno jeste pouzdan uređaj poput sigurnosnog ključa ili čak pametnog telefona. Na ovaj način će korisnici biti manje podložni pokušajima phishing napada ili prevarama preko e-mailova, jer lozinke više ne mogu biti ukradene.

Nije poznato na koji način Apple planira da implementira tehnologiju u svoje buduće uređaje, ali se očekuje da će se kompanija po ovom pitanju oglasiti u dogledno vreme.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

D-Wave tvrdi da može izgraditi gate model kvantog računara

V.R.

Šta će Apple predstaviti 18. oktobra i kako pratiti uživo?

V.R.

Stižu Motorola Moto G71 5G i G51 5G

V.R.

Ostavite komentar