27. Septembra 2022.

Buduća premijerka Italije: “Titu oduzeti orden, on je odgovoran za pokolj”

Big Portal

Njena stranka izrasla je iz Socijalnog pokreta (MSI), a osnovali su ga Musolinijeve pristalice nakon njegove smrti u aprilu 1945. Mnogi birači u Predapiju kažu da će glasati za Meloni pa tako i Fabijana di Karlo koja smatra da su Italijanska braća “inteligentna i kompetentna” stranka i nada se da će s njome Italija dobiti prvu premijerku u istoriji.

Meloni insistira da u njenoj stranci koja ima euroskeptični, nacionalistički hršćanski program “nema mesta nostalgiji za fašizmom”. Međutim, ipak odbacuje pozive da iz stranačkog loga ukloni plamen u bojama italijanske zastave koji je preuzet iz loga neofašističke MSI.

U međuvremnenu, počele su da cure neke ranije njene izjave u koijma se dotakla Hrvatske.

“Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije”, rekla je svojevremeno Meloni, koja je pre nekoliko meseci objavila status vezan za Josipa Broza Tita.

100 godina od Musolinijeve vlasti; novi strahovi se rađaju: Da li se fašizam vraća u Italiju?

“Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana. Braća Italije već su odavno predstavila predlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti. Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu”, napisala je u februaru ove godine na svom Fejsbuk profilu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare