Buduća Googleova ažuriranja Androida će poboljšavati performanse - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Buduća Googleova ažuriranja Androida će poboljšavati performanse

Kompanije Qualcomm i Google su objavile da će se ažuriranja za Neural Networks API isporučivati uz ažuriranja za Google Play Services.

Jednostavnim jezikom rečeno, to znači da korisnici ubuduće neće više morati da čekaju na izlazak novih modela telefona na tržište da bi mogli da koriste prednosti najnovijih poboljšanja sistema.

Qualcomm navodi Google Assistant i Google Maps kao primjere aplikacija koje mogu da postanu “bolje, pametnije i intuitivnije” kao rezultat tih ažuriranja. Nezavisni developeri koji implementiraju Neural Networks API, mogu biti sigurni da će najveći broj novijih Android telefona (odnosno oni sa Snapdragon hardverom) koristiti najnoviju verziju platforme, piše Android Police.

Android users targeted by popularity-faking tricks on Google Play - IT  Security Guru

Qualcomm nije naveo konkretan datum objavljivanja novih ažuriranja, istakavši samo da će se to desiti kasnije tokom godine, prenosi Benchmark.rs.

Neural Networks API omogućava developerima da primjene neke od ekstremno kompleksnih delova Neural Network procesiranja na lokalni Android hardver, što u pozadini omogućava poboljšanje performansi uređaja.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Naučnici prave najsitnije leteće mašine na svijetu, manje od zrna pijeska

Vanja A

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Ostavite komentar