"Budnog su mi operisali srce devet sati – Ivanović me doveo do smrti" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Budnog su mi operisali srce devet sati – Ivanović me doveo do smrti”

Nekadašnji NBA centar i bivši reprezentativac Hrvatske Mario Kasun ispričao je anegdotu iz perioda dok je nosio dres Barselone.

Poznato je da je bivši igrač Frankfurt Skajlajnersa, Orlando Medžika, Barselone, Efesa, Montepaskija i drugih klubova imao srčanih problema zbog kojih je čak morao na operaciju.

Kada je iz NBA lige, gde nije uspeo da se nametne, stigao u katalonski klub dočekao ga je Duško Ivanović, ali saradnju sa crnogorskim stručnjakom ne pamti po dobrom.

“Upoznao sam divne ljude, ali možda i najgora moja košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine”, počeo je Kasun ovu priču gostujući u hrvatskom “Podkast inkubatoru”.

Navodno mu je Ivanović ozbiljno zamerio to što je prvo leto po dolasku proveo sa nacionalnim timom Hrvatske.

“Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kila u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom”

“Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik ili da me otera sa treninga”, rekao je Kasun.

Sve tok se tokom jedne utakmice nije srušio na terenu.

“On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine umesto šest meseci vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu”.

Morao je da obavi operaciju koja je trajala devet sati, a Kasun je morao da bude budan.

“To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim“, ispričao je hrvatski košarkaš.

“Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo naterao da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri pm”, zaključio je Kasun.

Danas objavljeno

“Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci”

Zeljka

Peh za Brazilce!

Zeljka

Hrvati ih dokrajčili – petorica nisu htjela da putuju sa ekipom

Zeljka

Ostavite komentar