14. Jula 2022.

Budak istjeran iz Mostara, Šantić se vraća u rodni kraj

Big Portal

Time će Ulica Mile Budaka biti Ulica Alekse Šantića, koji je rođen u Mostaru, a Ulica Vokića i Lorkovića biće Ulica Tina Ujevića.

Ulica Rafaela Bobana biće fra Ljudevita Laste, Ulica Đure Spuževića biće nazvana po Ici Voljevici. Umjesto Ulice Jure Francetića biće Humska ulica, dok će Ulica Ive Zelenike dobiti naziv Ciglana.

Za ovu odluku glasalo je 25 vijećnika, suzdržanih je bilo njih osam, dok nijedan vijećnik nije bio protiv.

Na sjednici nisu usvojeni prijedlozi opozicije da Ulica Ive Zelenike bude preimenovana u Ulicu Mate Zelenike te da Ulica Rafaela Bobana dobije naziv Ulica ženske solidarnosti.

Sudeći prema jučerašnjoj sjednici, o nazivima ulica Mostara još će se raspravljati s obzirom na to da je vijećnica Irma Baralija ispred Naše stranke tražila da žene koje su ostavile trag u ovome gradu, takođe, dobiju ulicu, posebno jer Mostar ima najmanje ulica nazvanih po ženama.

Takođe, predsjednik Kluba vijećnika HRS-a Silvio Bubalo tražio je da se na dnevni red uvrsti tačka izmjene naziva Ulice maršala Tita u Ulicu kralja Stjepana Tomaševića. Nakon što to vijećnici nisu podržali, iz HRS-a su saopštili  da će se ta tačka naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare