Potrebno je:
3 jajeta
1 kašičica soli
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
450 ml jogurta
450 ml mlijeka
50 ml ulja
300 g testjenine
po želji kačkavalj
Priprema:
Umutite jaja sa malo soli. Zatim dodajte kiselu pavlaku i mutite da se sve lijepo sjedini. U smjesu dodajte jogurt i mlijeko, nastavite sa mućenjem. Na kraju dodajte ulje.
Tjesteninu dodajte u pripremljenu smjesu. Tjesteninu možete odabrati po vašoj želji. Sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu za pečenje. Ostavite 10-15 minuta da odstoji.
Vatrostalnu posudu prekrijte aluminijumskom folijom koju treba da izbušite na nekoliko mjesta. Pecite na 180 stepeni Celzijusovih i to 35-45 minuta. Posljednjih 10-15 minuta sklonite foliju da bi se jelo lijepo zapeklo i dobilo lijepu zlatno žutu boju. Sijecite na kocke i obilno “začinite” rendanim kačkavaljem i origanom po želji.
(B92)