Brzo i fino: Kukuruzni mafini sa borovnicama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Brzo i fino: Kukuruzni mafini sa borovnicama

Mafini su tako mali i slasni idolaze u toliko mnogo varijanti, da je prosto nemoguće pronaći omiljeni.

Pa opet, ako baš morate da birate šanse su da ćete svoj glas dati savršenstvu koje uključuje borovnice, kukuruzno brašno i mrvičasti preliv streusel koji se pravi od maslaca, šećera i brašna.

POTREBNO:
Za mrvičasti preliv:

¼ šolje brašna
prstohvat soli
½ šolje smeđeg šećera
4 kašike putera, isječenog na kockice
Za mafine:

3 šolje brašna
1 šolja šećera
1 šolja žutog kukuruznog brašna
2 kašike praška za pecivo
1 i po kašičica soli
1 i po šolja mlijeka
225g putera, istopljenog
2 jaja
2 šolje borovnica
Best Easy Blueberry Muffins Recipe – Sweet Cs Designs

PRIPREMA:
Zagrijati rernu do 180 stepeni. U kalup za mafine staviti papirne korpice. Za pripremu mrvičastog preliva potrebno je u posudi srednje veličine sjediniti brašno, so i smeđi šećer. Dodati nakon toga puter i dobro izmiješati. Vrhovima prstiju od dobijene smjese formirati male kuglice i ostaviti po strani.

Za pripremu mafina u većoj posudi je potrebno pomiješati brašno, šećer, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudu umutiti mlijeko, puter i jaja. Pomiješati suhe i mokre sastojke koristeći pritom silikonsku lopaticu. Dobijenoj smjesi dodati borovnice.

Tijesto nakon toga sipati u korpice, filujući ih do vrha. Posuti svaki mafin prethodno napravljenim mrvicama. Prebaciti u rernu i peći oko 25 minuta. Nakon pečenja ostaviti mafine da se ohlade najmanje 5 minuta, pa ih izvaditi iz kalupa.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

Danas objavljeno

Savršeni brzi doručak: Mafini sa kačkavaljem i šunkom

Zeljka

Hrana koja čisti pluća: Sprečava respiratorne infekcije – neophodna je, naročito tokom zime

Zeljka

Evo kako i u koje vrijeme zaista treba da pijete vodu

Vanja A

Ostavite komentar