Sastojci:
3 žlice listića badema (cca 75 g)
6 kašika šećera
1 1/4 šoljice brašna (cca 160 g)
¼ kašičice soli
6 kašika hladnog maslaca (cca 90 g)
350 g čokolade (50 % kakaa)
300 ml slatkog vrhnja
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrije pećnicu na 180 Celzijevih stepeni. Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i soli pa ih dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu. Prebacite tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi. Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi, a zatim umiješajte vaniliju. Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena u hladnjaku. Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje!
Izvor: Miss7