Ovo je recept koji uspeva svima, pa i početnicima u kuhinji.
Priprema se lako, i za samo 15 minuta imaćete preukusan ručak.
Sastojci:
400 grama pilećeg filea
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
400 grama kisele pavlake
testenina
začini: so, vegeta, biber, peršun
Priprema:
Pre nego što počnete sa spremanjem jela, stavite makarone da se kuvaju, kako bi bile spremne dok pripremite sos.
Usitnite crni luk, i stavite ga da se prži. Za to vreme piletinu isecite na kockice, pa dodajte i nju.
Pržite sve zajedno na jačoj vatri nekoliko minuta, potom smanjite temperaturu, i uspite šoljicu vode, kako bi se dinstalo desetak minuta.
Kiselu pavlaku preručite u činiju, pa je umutite ručno, dok joj tekstura ne bude kremastija.
Kada su meso i luk izdinstani, dodati pavlaku i začine, i sve zajedno promešati.
Skuvane makarone dodajte u smesu i promešajte.
Ručak je gotov, i spreman za jelo.
Preko servirane paste možete izrendati kačkavalj ili parmezan, i naseckati malo paprike, ili čeri paradajza.