Brzi ručak: Tjestenina na dva načina - sa sirom i sa makom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Brzi ručak: Tjestenina na dva načina – sa sirom i sa makom

Kada nemate mnogo vremena za spremanje hrane, ovaj predlog je idealan.

Potrebno je:
400 g rezanaca ili testenine po izboru
100 ml pavlake za kuvanje
1kašima maslaca
100 g tvrđeg sira
60 g mlevenog maka
2 kašike rendanog kačkavalja
50 g suvog grožđa,
šećer po ukusu,
1 vanilin šećer
malo ruma

Priprema:

Skuvati testeninu, pa je podeliti na dva dela. U vrelu testeninu dodati kašiku maslaca ili malo maslinovog ulja i izmešati da se testenina ne slepi.
U tiganj sipajte 100 ml pavlake za kuvanje i dve kašike rendanog kačkavalja i staviti na ringlu do vrenja. Sipati u testeninu i izmešati. Izmrviti kocku sira. pa opet sve izmešati. Mleveni mak sjediniti sa 50 ml mleka sa šećerom ukoliko želite ubacite suvo grožde i staviti na šporet da provri minut, dva.
Sipati na testeninu i izmešati. Dodati i jedan vanilin šećer.

Danas objavljeno

Znakovi da vam nedostaje vitamin D

Vanja A

Čorba od gljiva s karfiolom

Vanja A

Štrudla sa makom, brusnicama i bademima

V.R.

Ostavite komentar