Potrebno je:
400 g rezanaca ili testenine po izboru
100 ml pavlake za kuvanje
1kašima maslaca
100 g tvrđeg sira
60 g mlevenog maka
2 kašike rendanog kačkavalja
50 g suvog grožđa,
šećer po ukusu,
1 vanilin šećer
malo ruma
Priprema:
Skuvati testeninu, pa je podeliti na dva dela. U vrelu testeninu dodati kašiku maslaca ili malo maslinovog ulja i izmešati da se testenina ne slepi.
U tiganj sipajte 100 ml pavlake za kuvanje i dve kašike rendanog kačkavalja i staviti na ringlu do vrenja. Sipati u testeninu i izmešati. Izmrviti kocku sira. pa opet sve izmešati. Mleveni mak sjediniti sa 50 ml mleka sa šećerom ukoliko želite ubacite suvo grožde i staviti na šporet da provri minut, dva.
Sipati na testeninu i izmešati. Dodati i jedan vanilin šećer.