16. Decembra 2021.

Brzi ručak: Ravioli s mesom

Big Portal

Sastojci:

500 gr raviola punjenih mesom

50-70 ml maslinovog ulja

jedna mala konzerva paradajz pelata

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

mešavina začina origano i bosiljak, prešunov list

so i biber

po želji tvrdi sir, parmezan

2 babure paprike

Priprema:

Iseckati crni luk, pa ga na srednjoj vatri na malo ulja malo propržiti, naliti čašu vode i nastaviti dinstanje dok ne omekša.

Za to vreme u lonac usuti vodu i staviti na vatru da provri, pripremiti paradajz, tačnije ispasirati ga.

Kada se luk izdinstao dodati paradajz, čašu vode, ispasiran beli luk i začine po ukusu, pa ostaviti da provri.

Kuvati nekih 15 minuta, dok višak vode ne ispari, pazite da ne zagori.

Skloniti sa strane, pa u tiganj usuti opet malo ulja, zagrejati i dok se zagreje iseckati papriku na trakice.

Spustiti trakice u vreo tiganj pa ih nekoliko minuta propržiti. Raditi na srednjoj vatri da ne izgore samo okolo a unutra ostanu sirove.

Kada voda proključa, spustiti raviole, pa kuvati prema upustvu.

Najbolje je raviole nakon kuvanja ostaviti još koji minut u vreloj vodi da odstoje pa ih procediti i oprati.

Poslužiti tople raviole prelivene sosom od pradajza, pa dekorisati paprikom i po želji parmezanom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare