Brzi mafin iz šolje je najbolji recept za domaćice koje nemaju vremena - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Brzi mafin iz šolje je najbolji recept za domaćice koje nemaju vremena

Cijeli dan jedva čekaš da dođeš kući i zavališ se na sofu, uključiš omiljenu seriju, a onda ti u pet do pet zazvoni telefon i najave ti se drugari koje baš ne možeš da odbiješ jer su tvoja doza smijeha i održavaju taj balončić koji pokušavaš da sačuvaš neprobojnim za…

Cijeli dan jedva čekaš da dođeš kući i zavališ se na sofu, uključiš omiljenu seriju, a onda ti u pet do pet zazvoni telefon i najave ti se drugari koje baš ne možeš da odbiješ jer su tvoja doza smijeha i održavaju taj balončić koji pokušavaš da sačuvaš neprobojnim za sve što te nervira.

Nemaš snage da satima praviš dezert za to super veče u najavi, a eto baš želiš da ih obraduješ. I onda se sjetiš! Siejala si se kad ti je mama rekla da više ni ne pravi slatkiše iz tvog djetinjstva od kada je okrila onaj brzi recept! Šta to bi nekada? Sjećaš se da ima veze sa šoljom, ali ne i šta ide u nju.

– E mama, kako ide onaj recept iz šolje?

– Neću da ti kažem, smijala si mi se prošli put. Nađi nešto na net-u.

– Daj mama, žurim nemoj sad da si zlopamtilo. Dolaze mi ovi moji, žurim.

– Daću ti recept ako obećaš da nećeš opet da radiš nešto po svom kao onda kad si miješala krompiriće plastičnom varjačom pa si me zvala i kukala što se istopila.

– Opet ti o tome…Neću, obećavam. Sve ću da radim kako mi kažeš.

– E tako, dosta si me brukala.

I evo recepta za brzi mafin iz šolje:

Sastojci

  • 4 ravne kašike brašna
  • 4 ravne kašike šećera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 jaje
  • 3 kašike Dijamant ulja
  • 3 kašike mlijeka

Priprema

U veću šolju stavite brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i dobro promiješajte. Ubacite jaje i opet promiješajte. Dodajte potom ulje i mlijeko, promiješajte da ne ostanu grudvice, pa šolju stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je i pecite mafin 4 minuta na 850 vati ili 3 minuta na 1000 vati. Gotov mafin izvadite iz mikrotalasne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa prelijte kremom od vanile.

Ovo je nemoguće zeznuti čak i za nekoga kao što sam ja, pa sam održala obećanje bez mnogo truda. I znala sam da će na kraju svi da mi traže mamin recept. Ubuduće samo moram da nabavim više šolja jer su svi tražili duplu porciju.

Izvor:: Noizz Food


Danas objavljeno

Hrskava i meka u isto vrijeme: Holandska PITA SA JABUKAMA!

Zeljka

Ukusno jelo sa mladim krompirom koje se sprema u JEDNOJ TEPSIJI!

Zeljka

Stvari koje svakodnevno upotrebljavamo, a izazivaju karcinom

Zeljka

Ostavite komentar