7. Aprila 2022.

Brzi kakao kolač “na čašu”

Big Portal

Sastojci:

  • 3 jaja
  • pola čaše šećera
  • pola čaše kakao praha
  • 1 čaša brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • pola čaše ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike ekstrakta vanile (ili 1 vanilin šećer)

Priprema:

Kalup za pečenje (okrugli ili četvrtasti, po želji) namažite s malo ulja ili maslaca i pospite brašnom. Rernu uključite na 180 stepeni.

U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke – šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite jaja, ulje, kiselu pavlaku i ekstrakt vanile i miksajte kratko dok se sastojci ne povežu. Zatim ubacite mešavinu suvih sastojaka, mutite jedan minut i ulijte u pripremljen kalup za pečenje.

Kolač pecite oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov je kada se odvoji od ivica kalupa, a kako biste bili sigurni da je pečen, probodite ga na sredini čačkalicom. Ukoliko na njoj nema mokrih ostataka smese, kolač je pečen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare