Sastojci:
2 jaja
15 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mleka
100 ml ulja
100 gr brašna
50 gr griza
Kiseli krastavci (količina po želji)
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Sir usitniti viljuškom, dodati jedno jaje i seckanu papriku. Iseckati i krastavčiće na sitne kockice, pa sve izmešati.
U malo mleka izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da naraste. Jaja izmutiti žicom, pa u nji dodati ostatak mleka i kvasac. Sipajte ulje, brašno sa grizom i sve lepo promešati.
Potrebno je, ukupno, 9 kora, a za svaku rolnicu izdvojite po 3 kore.
Prvu koru premazati sa 3 kašike preliva, dodati preko nje drugu koru, pa i nju preliti prelivom i lepo rasporeediti po celoj kori. Treću i zadnju koru prebacite preko druge, pa prelijte.
Na dno staviti trećinu sira, savijte ivice i uvijte u rolat. Tako i ostale 2 rolnice.
Preliti ostakom preliva i peći od 50 do 60 min na 180, 190 stepeni C.