Brus Berton napušta BiH: Sve mi je zbunjujuće i nakon četiri godine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Brus Berton napušta BiH: Sve mi je zbunjujuće i nakon četiri godine

Misija OEBS u Bosni i Hercegovini priredila je večeras u Sarajevu oproštajni prijem dosadašnjeg šefa te misije, ambasadora Brusa Bertona.

Obraćajući se zvanicama, Berton je izjavio da je protekli četvorogodišnji boravak u Bosni i Hercegovini bio najljepše iskustvo u njegovom profesionalnom životu iako je službovao u “veoma složenoj zemlji“ u kojoj mu i nakon tog perioda, razvoj događaja djeluje zbunjujuće.

Berton je utvrdio da OEBS čini sve što je u njegovoj moći da BiH kroči ka napretku, kao i da se stanje popravlja kad je riječ o konsenzusu u međunarodnoj zajednici.

Zahvalio je zvanicama, Misiji OEBS čije osoblje fantastično obavlja zadaću, po njegovom mišljenju, kao i partnerima Misije.
Večerašnjem prijemu prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici institucija u Bosni i Hercegovini, međunarodne zajednice, diplomatskog kora, medijskih asocijacija i druge javne ličnosti.

Ambasador Brus Berton nedavno je izjavio da iz Bosne i Hercegovine odlazi pomiješanih osjećanja jer je to zemlja koju je u međuvremenu zavolio, kao i njene ljude.

Ovaj američki diplomata je istovremeno najavio da odlazi u novu fazu života, u pnziju iz Stejt Departmenta.

FENA

Danas objavljeno

Biće rata? – “Ovo smo već vidjeli”

M.

Italija i Turska: Zategnuti odnosi

M.

BiH: Preminula 61 osoba, 1.198 novozaraženih koronavirusom

M.

Ostavite komentar