Bruks zadovoljna plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva - BIGportal.ba
Košarka Sport

Bruks zadovoljna plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Reprezentacija Srbije je sinoć u Zrenjaninu pobedila Belgiju sa 70:66 i osvojila prvo mesto u Grupi D što joj je obezbedilo direktan plasman u četvrtinale. Košarkašica Srbije Jelena Bruks rekla je danas da je direktan plasman reprezentacije u četvrtfinale Evropskog prvenstva izvanredan uspeh. “Mi smo se spremale da svaku utakmicu…

Reprezentacija Srbije je sinoć u Zrenjaninu pobedila Belgiju sa 70:66 i osvojila prvo mesto u Grupi D što joj je obezbedilo direktan plasman u četvrtinale.

Košarkašica Srbije Jelena Bruks rekla je danas da je direktan plasman reprezentacije u četvrtfinale Evropskog prvenstva izvanredan uspeh.

“Mi smo se spremale da svaku utakmicu pobedimo, a iz ‘grupe smrti’ smo izašle sa tri pobede. To je izvanredan uspeh, da idemo direktno u četvrtfinale. Nije naša igra bila sjajna ni bajna, ali imamo tri dana da analiziramo sve to i da sa što manje grešaka idemo u četvrtak u četvrtfinale. Trudili smo se da poštujemo sve što smo se dogovorile, ali maltene veći deo plana nismo, sem u nekim trenucima utakmice”, rekla je Bruks.

Danas i u utorak igraju se utakmice osmine finala i Srbija čeka protivnika.

Utakmicu je obeležila i “trojka” Jelene Bruks sa pola terena.

“Tu ‘trojku’ niko nije video, ključna je bila odbrana pre toga Nevene Jovanović, ‘trojka’ je došla usled velike euforije. Koncentrisala sam se da se vratim u odbranu, a lopta se slučajno našla u mojim rukama. Nevenina odbrana je ključna, sama sebi je ukrala loptu za rođendan, imala je to u glavi. To nas krasi, presečene lopte i otvoreni kontranapadi, čega nije bilo mnogo u ove tri utakmice. To treba i dalje da nas krasi, jer to je dodatni udarac za protivnika”, navela je Bruks.

Ona je dodala da nije važno sa kim će ekipa igrati dalje, jer svih pet na terenu igraju sa mnogo energije.

“Može bilo ko da bude protivnik, ako postavimo svoj ritam neće biti nikakvih briga. Treba da iskoristimo tri dana da pripremimo glave za četvrtfinale, ne smemo da dozvolimo da nas u Beogradu nešto ometa i da poremeti našu pripremu za četvrtak”, dodala je ona.

Bruks je rekla i da joj je mnogo lakše što je njen sin pored nje i da je uz njega lakše podnela najteže pripreme sa reprezentacijom na Zlatiboru.

“Posle teškog treninga i utakmice uvek sam imala snagu kad se vratim u sobu i vidim njega kada se nasmeje. Majčinska ljubav je nešto neobjašnjivo”, rekla je ona.

Danas objavljeno

Ronaldo može da ide u januaru

Vanja A

Odbojkašice jure 7-0

Vanja A

Pobjede Čilića i Rubljova u Astani

Vanja A

Ostavite komentar