Bruka: Jel' može preko veze? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bruka: Jel’ može preko veze?

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš poručio je da svi slučajevi vakcinacije preko reda zaslužuju najoštrije osude.

Beroš je poručio da će zatražiti da se ispitaju svi slučajevi koji se pominju u medijima.

Planom vakcinacije protiv kovida-19, koji je usvojila hrvatska Vlada, obezbeđeno je da svaki punoletni građani Hrvatske dobije besplatnu vakcinu i određeno je koje grupe građana imaju prednost pri vakcinaciji, napisao je Beroš večeras na Fejsbuk profilu, prenosi Hina.

Beroš ističe da je sva opravdana odstupanja od utvrđenih prioriteta potrebno obrazložiti, kao što su to bili slučajevi vakcinacije u Sisačko-moslavačkoj županiji posle zemljotresa kako bi se zaštilo zdravlje osoba koje su se tamo nalazile u to vreme.

Ministarstvo će, dodao je Beroš, zatražiti da se svi oni koji su zaduženi za sprovođenje vakcinacije pridržavaju utvrđenih prioriteta i da se ispitaju svi sporni slučajevi.

“Svi oni pojedinci koji su iskoristili pravo vakcinisanja na štetu drugih moraće da se suoče s moralnom odgovornošću pred hrvatskom javnošću”, zaključio je ministar.

Mediji su objavili da su se rektor Univerziteta u Zagrebu Damir Boras i njegova supruga vakcinisali preko reda u Klinici za stomatologiju u KBC Zagreb.

Time je otvoreno pitanje po kojem se ključu Boras vakcinisao u trenutku kad su prioriteti bili korisnici i zaposleni u domovima za starije, kao i zdravstveni radnici.

Predsednik Hrvatske privredne komore Luka Burilović potvrdio je u četvrtak za N1 da se vakcinisao protiv korona virusa 13. januara i 4. februara, napomenuvši da pripada rizičnoj grupi, da je ratni vojni invalid zbog teškog oboljenja pluća i da nije smatrao da je to preko reda.

Danas objavljeno

Ko najavljuje: Nije li kraj? “Omicron nije posljednji soj”

Vanja A

Francuz pokušao da prevesla Atlantik, pronađen mrtav u kabini plovila

Vanja A

Odobreno slanje oružja u Ukrajinu

Vanja A

Ostavite komentar