Bronzani Majdan dobija prvo dječije igralište - BIGportal.ba
Banja Luka

Bronzani Majdan dobija prvo dječije igralište

Za izgradnju prvog dječjeg igrališta u Bronzanom Majdanu grad je izdvojio 11.000 KM, a ovo igralište će biti izgrađeno do početka školske godine, potvrdili su za “Nezavisne” iz Gradske uprave.

Kako navode, planom raspodjele novčanih sredstava za osnovne škole u 2021. godini ova sredstva su izdvojena za izgradnju igrališta u dvorištu OŠ “Mladen Stojanović” koja se nalazi u ovom naselju.

“U toku je javna nabavka koju sprovodi škola, a po okončanju tenderskih procedura, počeće radovi na igralištu”, kazali su iz Gradske uprave.

Mještani ovog naselja raduju se što će konačno dobiti igralište u blizini škole i na mjestu gdje se većina djece okuplja.

Bojan Stojanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bronzani Majdan, ističe da će ovo igralište biti od velikog značaja za djecu iz tog naselja.

“Imamo jedno igralište kod crkve, ali je ono dalje od centra Bronzanog Majdana, tako da se nisu mogla okupljati sva djeca. S obzirom na to da će novo igralište biti izgrađeno u dvorištu škole, to će biti veoma značajno za djecu, koja će se moći družiti i nakon što završe s nastavom”, kazao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, i mještani se raduju kada se nešto gradi i kada se dešavaju pozitivne stvari, a kako kaže, novom igralištu se posebno raduju najmlađi mještani ovog naselja.

Jedna mještanka Bronzanog Majdana kaže da će se zahvaljujući novom igralištu djeca moći više družiti i da će im biti zabavno.

“Nismo imali igralište na kojem se mogu okupljati djeca iz naselja, ali ćemo uskoro dobiti mjesto na kojem će se moći družiti, igrati i zabavljati, što je zaista važno za sve nas”, kazala je ova mještanka.

I drugi mještani se raduju što će dobiti igralište u krugu škole.

“S obzirom na to da imam dvoje djece koja idu u ovu školu, radujem se, kao i druge porodice, što ćemo konačno dobiti novo igralište na kojem će se sva naša djeca moći igrati i družiti”, istakla je druga mještanka.

Ranije su iz Odjeljenja za komunalne poslove kazali da je u toku i gradnja novog igrališta u Mišinom Hanu, a da je pored igrališta predviđeno i uređenje dijela zelene površine za mali fudbal.

Podsjećamo, od početka ove godine sanirano je skoro 50 igrališta po naseljima na području grada kako bi bila što bezbjednija za korištenje mališanima. Na svim igralištima saniran je niz oštećenja koja su uglavnom rezultat djelovanja neodgovornih pojedinaca.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 02.decembar 2022. godine

Vanja A

Mještani prijete blokadom: Ogromna količina otpada izbačena u Zalužanima

M.

“Banjalučka zima” zatvara ulicu: Obustava saobraćaja u centru grada

M.

Ostavite komentar