7. Februara 2020.

Broj putnika zaraženih koronavirusom na kruzeru Diamond Princess popeo se na 61

Big Portal


Kruzer za ukupno 3.700 putnika i članova posade mora ostati u karantinu najmanje dvije sedmice. Ljekari su preplavili kruzer prateći zdravstveno stanje putnika nakon što je virus potvrđen kod 80-godišnjaka iz Hong Konga koji je prošlog mjeseca boravio na brodu.

Kako smo ranije izvijestili, na ovom kruzeru je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine među članovima posade, kao i 14 državljana Srbije te jedan Crnogorac.

Svi novi putnici kod kojih je potvrđen virus danas će biti prebačeni u bolnicu gdje će biti izolirani. Virusnom upaloom pluća na Diamond Princess zaraženo je 28 Japanaca, 11 Amerikanaca, po sedam državljana Australije i Kanade, tri Kineza te po jedan državjanin Velike Britanije, Novog Zelanda, Tajvana, Filipina i Argentine.

Još jedan kruzer, World Dream sa 3.600 putnika, također je u karantinu u Hong Kongu nakon što je kod šest bivših putnika potvrđen koronavirus. Svi putnici testirani su na virus i niko do sada nije pokazao simptome virusne bolesti.

Novi slučajevi obolijevanja putnika na Diamond Princess povećali su broj oboljelih od koronavirusa u Japanu na 86, što je najveći broj potvrđenih slučajeva izvan Kine.

Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare