Broj pozitivnih slučajeva korone u Evropi tri puta veći nego u martu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Broj pozitivnih slučajeva korone u Evropi tri puta veći nego u martu

Sve veći broj slučajeva korona virusa u Evropi uskoro bi mogao dovesti mnoge bolnice do kraja njihovih mogućnosti, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prošle nedjelje, naime, broj prijavljenih slučajeva korona virusa u Evropi bio je gotovo tri puta veći od onog na vrhuncu pandemije u prvom talasu u martu, rekao je u petak direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus na konferenciji za novinare u Ženevi, dodajući da je istovremeno broj umrlih daleko ispod nivoa iz marta, prenosi AP.

On je, međutim, upozorio da se broj hospitalizacija povećava i da u mnogim gradovima prijavljuju da će kroz nekoliko nedelja popuniti kapacitete na intenzivnoj njezi.

Tedros je naglasio taj trend brine SZO, jer će sezona gripa na sjevernoj polulopti takođe povećati potrebu za bolničkim krevetima.

Rekao je i da bi zemlje trebalo da prihvate jedinstveni pristup kovidu i gripu, s obzirom da se obje bolesti mogu pobijediti istom strategijom – distancom, čistim rukama, maskama i dobro provjetrenim prostorima.

TANJUG

Danas objavljeno

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Amerika “čuva” Seul, a Kim lansira

M.

Pronađeno tijelo kod Vlasenice

M.

Ostavite komentar