Broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio Haiti porastao na 1.297 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio Haiti porastao na 1.297

Broj poginulih u razornom potresu koji je u subotu pogodio Haiti povećava se, a prema najnovijim informacijama 1.297 osoba je poginulo. Raste i broj povrijeđenih te sada iznosi više od 5.700 osoba, objavila je državna agencija za civilnu zaštitu.

Takođe, ima puno nestalih i još više onih koji su pod ruševinama, objavila je agencija. Napore spasilaca mogla bi dodatno otežati tropska oluja Grejs koja se približava Haitiju, prenosi Hina.

U potresu magnitude 7,2 stepena prema Rihterovoj skali, koji je pogodio jugozapad Haitija, uništena su 13.694 doma, a još 13.785 je oštećeno.

Mnoge zemlje, SAD, Dominikanska Republika, Meksiko i Ekvador poslali su spasioce, hranu i medicinsku opremu. Ali, problem je kako dopremiti pomoć stradalom stanovništvu, jer bande sprečavaju neometani dotok pomoći. Stoga je Bruno Maes, predstavnik UNICEF-a na Haitiju, pozvao na uspostavljanje humanitarnog koridora kako bi se dostavila potrebna pomoć.

Najsiromašnija američka zemlja još se sjeća potresa iz 2010. kada je više od 200.000 ljudi poginulo, a milon i po Haićana je ostalo bez krova nad glavom.

Klix

Danas objavljeno

Obnovljena najveća trobojka u Crnoj Gori i krst: Berane dočekuje patrijarha

M.

Požar u bolnici u Doboju: Pacijenti gasili vatru, jedan povrijeđen

M.

Najtraženiji kriminalac “izrešetan” u sudnici

M.

Ostavite komentar