27. Septembra 2022.

Broj poginulih u školi u Rusiji porastao na 17

Big Portal

Kako je navedeno, među poginulima je 11 djece i šest odraslih, prenose RIA Novosti.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

  • Istražitelji trenutno sprovode pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji – navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je snimak na kojem se vidi telo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim namještajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano “mržnja”, saopštila je pres služba odeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi TAS S.

Pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov rekao je da grupa ljekara putuje u Iževsk da pomogne žrtvama pucnjave, prenijela je agencija Interfaks.

Prema njegovim riječima, u školu u kojoj radi 80 nastavnika i koju pohađa 982 đaka upućeno je 14 ekipa Hitne pomoći.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare