Broj pacijenata uduplan: Kovid pozitivno 113 osoba - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Broj pacijenata uduplan: Kovid pozitivno 113 osoba

U protekla tri dana, u Republici Srpskoj testirano je 296 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 113 osoba, a preminuo je jedan oboljeli.

Među novozaraženima, radi se o 43 muškarca i 70 žena.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 15. jula, prijavljena je 31 osoba iz Banjaluke, 16 iz Trebinja, devet iz Bijeljine, šest iz Foče, po dvije iz Laktaša i Čelinca i po jedna osoba je iz Zvornika, Lopara, Novog Grada, Ugljevika i Han Pijeska. Za vikend, 16. i 17. jula, prijavljena je 21 osoba iz Banjaluke, devet iz Laktaša, tri iz Zvornika, dvije iz Bijeljine i po jedna osoba je iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Ribnika i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 17. jula prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 113.251 slučaj virusa korona, a preminula je ukupno 6.391 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 428.935 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 67. Na respiratoru je šest osoba, u UKC Srpske. U bolnicama u RS u prošli petak bila su 52 pacijenta.

Danas objavljeno

Peru dobio prvu predsjednicu države, Boularte položila zakletvu

M.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

M.

Dvije detonacije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

M.

Ostavite komentar