Broj narudžbina za Bentley u januaru povećan za 50 posto - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Broj narudžbina za Bentley u januaru povećan za 50 posto

Bentley je u 2020. bio jedan od retkih proizvođača koji je zabeležio rast prodaje. Kupcima je prošle godine isporučeno rekordnih 11.206 vozila, uz povećanje prodaje od 2% u odnosu na 2019.

To se dogodilo uprkos pandemiji i potpunom zatvaranju pogona Kru tokom sedam nedelja u periodu mart-april 2020. Čak i kada je fabrika ponovo počela da radi, njen kapacitet je bio prepolovljen tokom devet sedmica. Ipak, kada je podvučena crta na kraju prošle godine, ispostavilo se da je Bentley prodao nešto više automobila nego u 2019, a tome je najviše doprineo rast intersovanja kupaca u Kini, gde je prodaja skočila za 48%, pre svega zahvaljujući novoj generaciji modela Flying Spur.

I dok je prodaja novih automobila u januaru 2021. u Evropi smanjena za četvrtinu, Bentley se ponovo hvali dobrim rezultatom, prenosi B92.

Kako je za Rojters izjavio direktor kompanije Adrian Holmark, broj narudžbina u prvom mesecu ove godine je povećan za čak 50% u odnosu na januar 2020. Holmark nije otkrio o kom broju vozila se radi, ali su zasluge za taj rast ponovo pripisane kupcima u Kini.

Izvor:B92.net
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Obnovljeni Roewe RX5 Max

Zeljka

Prije pola vijeka Mercedes-Benz patentirao vazdušne jastuke

Zeljka

Volkswagen predstavio vozilo budućnosti – robotaksi OnePod

Zeljka

Ostavite komentar