Broj firmi čiju su računi blokirani u BiH iznosi 93 620 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Broj firmi čiju su računi blokirani u BiH iznosi 93 620

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je, zaključno s junom 2019. godine, u BiH bilo blokirano 93 620 računa poslovnih subjekata, što je za 558 firmi…

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je, zaključno s junom 2019. godine, u BiH bilo blokirano 93 620 računa poslovnih subjekata, što je za 558 firmi manje u odnosu na prethodni mjesec.

U izvještaju CBBiH je navedeno i da 51 036 firmi ima blokiran barem jedan račun.

U novom izvještaju, koji sadrži 3 744 stranice, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, opštine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenim početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58 038, dok su 35 694 firme imale barem jedan blokiran bankarski račun.

avaz.ba

Danas objavljeno

U kombiju pronađeno 100 kg marihuane, uhapšen muškarac

M.

Podignuta optužnica zbog ugrožavanja bezbjednosti

M.

Nijemci kroje statut ZSO, dokument je tajan; Kako je do toga došlo?

M.

Ostavite komentar