BRNABIĆEVA PORUČUJE “Ako građani ne budu disciplinovani, slijede drastičnije mjere” - BIGportal.ba
Region Vijesti

BRNABIĆEVA PORUČUJE “Ako građani ne budu disciplinovani, slijede drastičnije mjere”

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mjere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je danas u glavnom gradu vidjela velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsjednika države, premijera i stručnjaka.

– Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas tjerati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mjera i ni ja ni predsjednik ne bismo željeli da je implementiramo – rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mjere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

Pročitajte još:
VANREDNO STANJE U SRBIJI Vučić: Pred nama je borba za budućnost države
– Dobiću danas izvještaje i iz drugih gradova, urbane sredine su najugroženije, ako je i u drugim gradovima ovako, onda je to poražavajuće – rekla je Brnabić.

Ona je navela da je jutros na ulicama Beograda i u saobraćaju vidjela velike gužbe i veliki broj starijih sugrađana na ulicama, pekarama, prodavnicama.

– Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi – rekla je Brbabić.
Istakla je da bez solidarnosti, epidemija ne može da bude pobijeđena.

Premijerka je rekla i da je do sada u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog korona virusa.

Od njih je 28 osoba na kućnom liječenju, koji su stabilno.

Od pacijenata koji se liječe u medicinskim ustanovama, dvije osobe su na respiratorima i u teškom stanju.

– Trenutno imamo situaciju pod kontrolom, što ne znači da će tako ostati. Uobičajeno je da se oko 15 dana od pojave virusa drastično kreće da raste broj i očekuje se najjači udarac na zdravstveni šitem – rekla je Brnabić.

Danas objavljeno

Njemačka ministarka: NATO da zaprijeti Rusiji oružjem

M.

Slavko Vučurević napustio PDP

M.

Nesvakidašnji udes na auto-putu kod Nove Topole: Krdo divljih svinja izazvalo saobraćajnu nesreću

M.

Ostavite komentar