Brnabić "šokiranoj" Fon Kramon: "Šta nam Viola poručuje: Da treba da pucamo na ljude" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić “šokiranoj” Fon Kramon: “Šta nam Viola poručuje: Da treba da pucamo na ljude”

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je izjavu izvestioca EP za Kosovo Viole fon Kramon.

Fon Kramon je, naime, izrazila nadu da će doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu. Do te promene, prema njenim rečima, moglo bi da dođe kada njena partija preuzme Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, kako je predviđeno koalicionim sporazumom.

“Šta nam Viola poručuje: 1. Da treba da pucamo na ljude da bi iskazala ‘puno poštovanje’, kao u slučaju Prištine? 2. Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? 3. Da Srbi na KiM nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde? Tužno i licemerno”, navela je Brnabić na Tviteru.

“Slučaj 1: ROSU, suprotno Briselskom sporazumu, upada na sever AP KiM. Srbi izađu na ulice da iskažu miran protest. ROSU puca na njih i samo pukom srećom nikoga ne ubiju (rane Srećka Sofronijevića). Viola fon Kramon: to je vladavina prava, reakcija Prištine je za ‘puno poštovanje’. Slučaj 2: Stotinak ljudi, bez prijave skupa, zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje svih ostalih širom Srbije. Država odluči da ne primenjuje silu. Viola fon Kramon: ‘šokirana sam reakcijom vlasti“, “kontramere države su bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne'”, dodala je premijerka.

Danas objavljeno

Bajden: Napad u Teksasu je terorizam

M.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Rogatici

M.

Grčka u šoku – na Mediteranu ovo nisu doživjeli

M.

Ostavite komentar