Brnabić potrvdila: "Nećemo uvoditi policijski čas, ali od srijede do ponedeljka skoro ništa neće raditi" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić potrvdila: “Nećemo uvoditi policijski čas, ali od srijede do ponedeljka skoro ništa neće raditi”

Krizni štab za borbu protiv korona virusa usvojio je danas nove, oštrije mere, a to je da se većina delatnosti zatvara od srede do ponedeljka, potvrđena su pisanja “Blica”.

To je upravo saopštila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla i da neće biti uveden policijski čas, kao i da će se od ponedeljka znati da li se ove nove mere produžuju ili ne.

Kako smo prvi preneli, od sutra počinju da važe one mere koje su inače važile proteklog “zaključanog” vikenda, a to je da ne radi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi.

Lekari nedeljama upozoravaju da je broj zaraženih u porastu, da se broj pacijenata u bolnicama iz dana u dan povećava i da nema drugog načina da se ovaj rast zaustavi osim da se uvedu rigoronije mere.

Oko 9.30 časova očekuje se obraćanje epidemiologa dr Predraga Kona koji je juče naglasio da medicinski deo Kriznog štaba ne može da odstupi od svojih pozicija.

  • Jedine mere kakve mogu da pomognu jesu mere koje smo imali preko vikenda. Sve bi trebalo da bude zatvoreno osim radnji za hranu, pumpi i apoteka. Minimum 14 dana da bi došlo do smirivanja virusa – rekao je dr Kon.

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar