Brnabić poručila u BL: U Srbiji imate čvrst oslonac - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Brnabić poručila u BL: U Srbiji imate čvrst oslonac

– U Banjaluci je večeras održan svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je ovom prilikom poručio da će neprestano raditi da sačuva Republiku Srpsku.

Prijemu je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić sa nekoliko ministara u Vladi Srbije, kao i patrijarh Porfirije.

Obraćajući se prisustnima, patrijarh Porfirije je poručio da u ovim turbulentnim vremenima nije lako biti predsjednik Srpske, ali da treba da gradi mir i jedinstvo.

Dodiku je savjetovao da uspostavlja jedinstvo i mir.

“Želimo da budete predsednik svih ljudi u Srpskoj i da se borite za mir, jedinstvo svih ljudi. Neka Vam Gospod da snage i odlučnosti i siguran sam da ćete imati podršku svog naroda”, rekao je srpski patrijarh.

Premijer Srbije Ana Brnabić poželjela je sreću Dodiku, budućem mandataru Radovanu Viškoviću, srpskom članu Predsjedništvu BiH Željki Cvijenović, te poručila da će u Srbiji, njenom predsjediku Aleksandru Vučiću i Vladi imati oslonac i stub da pomogne kada treba.

“?ada ima za Srbiju, ima i za Srpsku”, naglasila je Brnabićeva i dodala da je raduje što ima priliku da u novom mandatu da nastavi saradnju i da se grade specijalne i posebne veze Srbije i Srpske.

Dodik je dužnost predsjednika Republike preuzeo u utorak, 15. novembra, od Željke Cvijanović koja je izabrana za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodiku je tada u Palati Republike Cvijanovićeva svečano uručila zastavu i Ustav Republike Srpske.

Danas objavljeno

Mediji: Njemačka vjeruje da je Zapad učestvovao u terorističkom napadu na „Sjeverne tokove“

Vanja A

Pompeo: Si je opasniji od Putina

Vanja A

Vučić: Prvi put da čujem da pitanja BiH i KiM treba da se rješavaju zajedno

Vanja A

Ostavite komentar