Brnabić poručila: Izjave Kurtija ne iznenađuju, ali su za žaljenje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić poručila: Izjave Kurtija ne iznenađuju, ali su za žaljenje

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da izjave lidera Samoopredljenja Aljbina Kurtija, koji je i kandidat te stranke za premijera, da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet – nisu iznenađujuće, ali su “za žaljenje”.

To jeste za žaljenje i ukazuje na neozbiljnost političkih elita u Prištini. Smatram da je dijalog jedini način za dogovor o normalizaciji odnosa dvije strane i za napredak i stabilnost. Uostalom, Priština bez tog dijaloga nema naročitu perspektivu jer više od polovine zemalja svijeta nije priznalo tzv. nezavisno Kosovo – istakla je premijerka na pres konferenciji u vladi Srbije.

Ona je dodala da samo kroz dijalog Priština može da dođe na put evropskih integracija na kojem, kaže, pet zemalja članica EU takođe nije priznalo nezavisno Kosovo.

Osvrćući se na izjavu Kurtija da je potrebno veće učešće SAD u dijalogu, te da je potrebno podstaći “transatlantsku perspektivu”, Brnabićeva je primijetila da je Kurti, koliko se sjeća, prvo bio protiv Vašingtonskog sporazuma.

–Ali i to govori o posvećenosti ili ozbiljnosti političara u Prištini. Mi, za razliku od njih, ne dajemo suprotstavljene izjave svakih nekoliko dana – konstatovala je premijerka.

Autor: Tanjug

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar