Brnabić: Popularnost EU opada jer ne reaguje ispade svoje članice Hrvatske - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: Popularnost EU opada jer ne reaguje ispade svoje članice Hrvatske

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da rukovodstvo Hrvatske, koja je članica EU, gaji ustaštvo i da ne čudi što u Srbiji popularnost Uniji koja na sve to ćuti.

  • Kako mogu da branim popularnost EU u Srbiji jer ništa nismo čuli iz Brisela kada su iz Zagreba javno rekli da će blokirati evropski put Srbije samo zato što smo tražili pravdu za ubijenu srpsku djecu na Petrovačkoj cesti. Možda su oni nešto pričali iza zatvorenih vrata. Mi ništa nismo čuli – rekla je Brnabićeva za Televiziju Pink.

Ona je ocijenila da je nevjerovatan cinizam to što se u hrvatskom magazinu Ekspres pojavila naslovnica na kojoj su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Italije i Mađarske prikazani sa hitlerovskim brkovima uz naslov “Hrvatska između tri mini fašizma”.

  • Nevjerovantan je to cinizam za zemlju, odnosno rukovodstvo koje gaji aktivno ustaštvo – rekla je Brnabićeva.

Ona je napomenula da u Hrvatskoj nema manifestacije niti kod Hrvata u svijetu da je ne prate simboli NDH, a da ta Hrvatska optužuje nekog drugog, napomenuvši da je predsjedniku Srbije zabranila da posjeti ?asenovac i kao potomak žrtve poliži cvijet na mjestu ustaškog koncentracionog logora.

Danas objavljeno

Borjana Krišto kandidat za predsjedavajuću Savjeta ministara

M.

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ukrajinska ambasada u Zagrebu dobila paket sa životinjskim očima

M.

Ostavite komentar