Brnabić: "On je lično zabranio" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: “On je lično zabranio”

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je danas odluku da se odloži odluka kojom se zabranjuje uvoz ruske nafte iz naftovoda Janaf.

Brnabić je u razgovoru za TV Prva navela da je Hrvatska nesiguran partner i koristi energetiku u političke svrhe.

“(Hrvatski premijer Andrej Plenković) On je juče ispatetisao da je obeležen kao ustaša. On je lično zabranio predsedniku Vučiću posetu Jasenovcu… Kao premijer Hrvatrske je istolerisao lažno svedočenje protiv Aleksandra Vučić da je mučio zatvorenike u Petrinji. Vučić nije ni bio u Petrinji…”, navela je Brnabić u razgovoru za TV Prva.

“Kada se ispostavilo da nikada da nije bio tamo, nikom ništa”, dodala je ona.

Premijerka Srbije se takođe osvrnula i na reakciju Plenkovića na postupak zbog ratnog zločina 1995. godine, kada je hrvatska avijacija raketirala srpsku izbegličku kolonu na Petrovačkoj cesti, a u među žrtvama su bila i deca.

“On je rekao da će zaštititi ubice dece, samo zato što su to srpska deca i on sada patetiše. Videli ste u kakvoj histeriji su hrvatski mediji napali Vučića, a on im je mirno odgovorio na sva pitanja… Mogu svi u Jasenovac, samo ne može Vučić…”, objasnila je Brnabić

Brnabić je navela da su hrvatski mediji nastavili da optužuju da Srbija nastavlja da optužuju Hrvatsku za odluku u vezi naftovoda Janaf, a Vučić im je odgovorio da su se oni sami pohvalili za su uticali na tu situaciju. Ona je takođe ponovila da su pojedini mediji instruisali da je predsednik Srbije okrivio Hrvatsku za tu odluku, i dodala da se Vučić nije ni izjasnio na tu temu.

Govoreći o formiranju Vlade, ona je navela da je taj proces u ustavnim okvirima.

Danas objavljeno

Putin: Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta

M.

Podignuta još jedna optužnica zbog Dobrovoljačke

M.

U Dubaiju uhapšen Edin Gačanin Tito

M.

Ostavite komentar