Brnabić o zabrani: ''Ne zna se ko pije, ko plaća...'' - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić o zabrani: ”Ne zna se ko pije, ko plaća…”

Povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem, premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je to da je to najbolji pokazatelj da se u “kvazi državi ne zna ko pije, ko plaća”. – Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazi…

Povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem, premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je to da je to najbolji pokazatelj da se u “kvazi državi ne zna ko pije, ko plaća”.

– Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazi država i da se tamo ne zna ko pije, ko plaća – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da to pokazuje i koliko je situacija na Kosovu i Metohiji nesigurna.

– Savjetnik njihovog ministra spoljnih poslova je rekao da je zabranjeno da građani sa srpskim ispravama prođu, Haradinaj rekao da nije zabranjeno, onda savjetnik opet da jeste – rekla je Brnabić.

Istim povodom reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je kazao da vlasti u Prištini na sve načine pokušavaju da srpskom stanovništvu na KiM otežaju život.

– Pokazuju da ne namjeravaju da se drže međunarodnih sporazuma, koje su i sami potpisali, već da pokažu Srbima na KiM da nisu dobrodošli – naveo je on.

Dodao je da se više ni ne nada da će neko iz Evropske unije da reaguje, jer nije bilo ozbiljne reakcije ni kada je Priština uvela takse.

(Tanjug)

Danas objavljeno

PREMINULO 10 LJUDI Koronom zaraženo još 72 osobe u Srpskoj

D

Spasioci izvukli sedmoricu rudara poslije 14 dana

D

U Rusiji zaraženo više od 21.000 ljudi

D

Ostavite komentar