27. Januara 2022.

Brnabić: Nismo otklonili prijetnju po Vučićev život

Big Portal

Ana Brnabić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije.

“Ono što je važno da naglasim za sve naše građane – još uvek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih”, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država – i unutar i van Evropske unije.

“Apsolutno imam poverenje u naše bezbednosne službe, one nemaju lak zadatak, imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno – svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi – ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno”.

Nekoliko prstenova obezbeđenje oko Vučića

Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.

“Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje… Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika”, rekla je Brnabić.

Ističe da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

“Mislim da će dati sve od sebe i da, ukoliko bude potrebno, da žrtvuju svoj život, da će žrtvovati svoj život”, rekla je Brnabić.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje i razmenjuje informacije. Pored ostalih, Evropolu, od kojeg je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa sa ciljem atentata na predsednika Srbije, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

“Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan”, rekla je premijerka.

Ima li političkog nalogodavca

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

“Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji… Oni su pod direktnim nadzorom, ali ono što jeste meni problem – svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere”, rekla je premijerka.

Upitana da li Radoje Zvicer ima političkog nalogodavca, premijerka je odgoorila:

“Apsolutno sam sigurna, ne bih dalje govorila o tome, ali sam apsolutno sigurna. Ne bi mogao da postane tako jak, da razgrana svoju mrežu na takav način, ne bi mogao da postane jedan od na svetskom nivou najoglašenijih kriminalaca da nije imao i da nema takvu podršku”, istakla je Brnabić.

Dodaje i da, nakon ovih saznanja, predsednik nije promenio svoje ponašanje, te je nastavio sa svojim aktivnostima.

“Ni za jotu nije promenio svoje ponašanje. Nastavlja sa svojim sastancima, sa svojim aktivnostima, sa svim onim što je planirao. To je dodatni pritisak na bezbednosne službe, ali on ima svoju misiju, želi svoj posao da radi u skladu sa onim što on misli da su građani Republike Srbije zaslužile, a to je da ne čuva svoj život već da sve što ima da da se u Srbiji živi bolje i završimo sve projekte, kao što smo planirali”, navela je predsednica Vlade.

(RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare