Brnabić: Mađarska daje najveću podršku Srbiji na evropskom putu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: Mađarska daje najveću podršku Srbiji na evropskom putu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Budimpešti, poslije potpisivanja sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom Sporazuma o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu dvije zemlje, da Srbija od Mađarske ima najveću podršku u evropskim integracijama, da je ta zemlja postala treći najveći ekonomski i trgovinski partner Srbije i da očekuje da će ukupna robna razmjena u 2021. preći dvije milijarde evra.

Brnabićeva je na zajedničkoj konferenciji za medije, posle zajedničke sjednice dvije vlade i potpisivanja sporazuma, zahvalila na gostoprimstvu i velikoj časti i naglasila da Srbija ni sa jednom zemljom nije do sada održala šest zajedničkih sjednica dvije vlade kao što je to slučaj sa Mađarskom.

Istakla je da je mnogo toga postignuto od 2014. godine kada je održana prva zajednička sjednica vlada dvije zemlje, kada je predsjednik Vlade Srbije bio Aleksandar Vučić.

Sve je to dovelo, kako je rekla, do današnjeg potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu.

  • Postignut je čitav niz zajedničkih uspjeha, a prije svega želim da zahvalim na političkoj podršci evropskim integracijama – naglasila je Brnabićeva i dodala da se Mađarska otvoreno i iskreno zalaže za agendu proširenja i da Mađarska daje Srbiji najveću podršku na evropskom putu, rekla je Brnabićeva i zahvalila Orbanu na tome.

Dodala je da o posebnim odnosima govori i sporazum o zajedničkom korišćenju ambasada i diplomatsko – konzularnim predstavništvima koji je ranije potpisan.

Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić potpisali su danas u Budimpešti Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dvije zemlje.

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar