20. Oktobra 2021.

Brnabić: Kovid sertifikati na papiru ili u digitalnom formatu

Big Portal

Ona je na konferenciji za novinare nakon sjednice Kriznog štaba rekla da kada se radi o vakcinama ona podrazumijeva da druga doza vakcine nije data prije više od 210 dana odnosno sedam mjeseci.

“Za strance je potreban digitalni EU sertifikat ili sertifikat one zemlje sa kojom Srbija ima potpisan ugovor o priznavanju sertifikata. Nadamo se da će ovo pospešiti vakcinaciju. Ovo je nama jedini način da pobedimo korona virus”, rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, sertifikat će moći da se pokazuje u papirnom obliku ili u digitalnom formatu preko mobilnog telefona.

“Kovid redar će skenitrati QR kod koji pokazuje da li je sertifikat validan”, rekla je Brnabić i dodala da će članovi Kriznog štaba držati predavanja u školama i fakultetima.

Kako kaže, ako imate veliku skepsu prema vakcinaciji to nije problem samo za epidemiju korona virusa, već i za vakcinaciju prema drugim bolestima koje su nestale a koje bi zato mogle da se vrate.

“Vakcina je najveća tekovina savremene medicine i nauke. Krećemo od subote i molim sve da zbog sebei bližnjih, ali i mladih ljudi, poštuju mere. Da nosimo maske u zatvorenom, na otvorenom kada nema distance i da se vakciništemo. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija”, zaključila je Brnabić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare