Brnabić: Građani neće ostati bez vakcina, stižu dva velika kontingenta - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: Građani neće ostati bez vakcina, stižu dva velika kontingenta

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da građani Srbije ni u jednom trenutku nisu u opasnosti da ostanu bez svoje vakcine protiv virusa korona, te najavila da u Srbiju za nekoliko dana dolaze još dva velika kontingenta vakcina od dva različita proizvođača.

  • Srbija ima vakcine u ovom trenutku i u tom smislu je bezbjedna, nastavlja kampanju masovne imunizacije… Ali paralelno imamo mogućnost da pomognemo nekim količinama i prijateljima, susedima, komšijama koji su to tražili od nas – rekla je Brnabićeva za TV “Pink”, povodom večerašnjeg prvog kontingenta donacije iz Srbije od 2.000 vakcina Crnoj Gori.

Brnabićeva je istakla da je u ovom trenucima najvažnija solidarnost, koja manjka u svijetu, te dodala da je Srbija još jednom pokazala svoje najljepše lice u trenutku kada u svijetu ne postoji solidarnost.

  • Srbija ima vakcine. Kada cijeli svijet bude imao vakcine, onda to /pomoć u vakcinama/ više ništa ne znači. Treba pomoći ljudima kada je teško i to je poruka svega ovoga što Srbija radi – istakla je ona, podsjetivši da je prije nekoliko dana Srbija donirala vakcine i Sjevernoj Makedoniji.

Ona je dodala da je rukovodstvo Srbije dobilo molbu iz Crne Gore da pomogne vakcinama u trenutku kada je najpoterebnije i kada Crna Gora čeka već naručene i plaćene vakcine.

  • Mi smo se čuli sa /potpredsjednikom Vlade Crne Gore/ Dritanom Abazovićem i sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, ali mnogo su tu pomogli i /lideri srpskog bloka/ Andrija Mandić i Milan Knežević koji su pisali svakodnevno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i mi smo se dogovorili da izađemo u susret – navela je Brnabićeva.

Ona je rekla da je glavna poruka Srbije kroz donaciju ovih vakcina narodu Crne Gore samo namjera da ima što bolje odnose, da se ovim otvori novo poglavlje i da ima odnose sa Crnom Gorom kao sa najbližim prijateljima.

  • Јa se nadam da će poslije toplog dočeka u Podgorici sada to ići svojim tokom – rekla je Brnabićeva i najavila za dvije sedmice da će Crnoj Gori biti dostavljen i drugi kontingent od još 2.000 za revakcinaciju.

Ona je podsjetila da je ovo drugi dobar gest Srbije prema Crnoj Gori, nakon što je Srbija povukla odluku o recipročnom protjerivanju crnogorskog ambasadora iz Beograda, poslije protjerivanja ambasadora Srbije iz Podgorice.

  • Nije nam odgovoreno na to na najbolji način – rekla je ona, navodeći da ipak ne želi da priča o politici.

Brnabićeva je rekla da se sada radi o zdravlju ljudi i osnovnoj ljudskoj solidarnosti da se pomogne kada je najteže.

  • Јa verujem ljudski da takav gest ne može ostati neuzvraćen. Ali to nismo uradili zbog toga, nego ljudski da pokažemo da imamo mnogo više što nas spaja, nego razdvaja, i da smo tu jedni drugima kada je najteže – rekla je Brnabićeva.

Danas objavljeno

“Erbasovi” helikopteri i ruski “aligatori” iznad Jarinja

M.

Puđdemon pušten, ali mora ostati na Sardiniji

M.

Beograd: Djevojčica zadobila povrede glave kada je autobus proletio kroz parkić

M.

Ostavite komentar