Brnabić: Dolazi nam "kraljica Evrope", velika čast - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: Dolazi nam “kraljica Evrope”, velika čast

Posjeta nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je “kraljica Evrope”, velika je čast za Srbiju, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, za TV Pink, rekla da će se videti sa kojom porukom dolazi, ali činjenica da u posetu Srbiji dolazi na kraju svog mandata, kao i dužina ostanka, te pažnja koju poklanja našoj zemlji, dovoljna je poruka sama za sebe.

“Ne mislim da smo ikada dobili takvo priznanje u svetskim razmerama. Dolazi nam ”kraljica Evrope”. Ostaće ona to još dugo, dugo nakon što ne bude kancelarka. Napravila je takvu zaoštavštinu da dugo nećemo videti u Evropi, ali i svetu takvog lidera”, kazala je ona. Istakla je da je Merkel zasigurno među top tri svetska lidera i to će i ostati nakon mandata.

“To što ona poklanja toliko pažnje Srbiji dovoljno govori gde smo mi danas, šta smo sve radili od kada je Aleksandar Vučić postao premijer i posle predsednik kako je vodio spoljnu politiku. To je veliko priznanje za Srbiju i lično ću joj na tom gestu zahvaliti”, najavila je Brnabić.

Ona je, takođe, ocenila da, za kraj meseca planirana, poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen predstavlja važan signal gde smo danas i kako se kotiramo.

Ponovila je da je tada planirano potpisivanje ugovora za deonicu autoputa, koji će na početku biti u poluprofilu, Niš-Merdare-Priština.

Prema njenim rečima ova deonica kroz centralnu Srbiju je izuzetno značajna za Prokuplje, Kuršumliju i druga mesta.

“Meni je posebno drago zbog Kuršumlije, jer je ona u zapećku, a jedna je od najlepših opština sa Đavoljom Varoši. Njima će ”sinuti” kada dođe put”, naglasila je Brnabić.

Danas objavljeno

Odgovor Srbije Prištini: Džaba planirate

M.

Si poručio: “Ne miješajte se”

M.

U Srpskoj preminulo 16, zaraženo 379 osoba

M.

Ostavite komentar