Brnabić: Danas će biti katastrofalno - BIGportal.ba
Region Vijesti

Brnabić: Danas će biti katastrofalno

Premijerka Srbije Ana Brnabić za TV Prva izjavila da će danas broj novozaraženih koronavirusom biti najveći ikada zabeležen u Srbiji, od početka pandemije.

“Podaci od jutros u osam časova, broj će biti katastrofalan”, rekla je ona za TV Prva i dodala da će bit oboren svaki dosadašnji rekord.

Na pitanje kako onda Krizni štab nije doneo nove mere, Brnabić je istakla da Srbija ima epidemiološke mere: maske koje su obavezne u zatvorenom, na otvorenom tamo gde je distanca nemoguća, zatim kovid propusnice koje važe od 20 časova. Takođe, dodala je da se kovid propusnice sve više koriste, poput slučaja kada se Novi Sad proglašavao za prestonicu kulture.

“Imamo sve vakcine, imamo lekove. Možemo i drugima da pomažemo, i pomažemo reginu, nekim članicama EU, državama Aafrike i Azije. Svega imamo, i među prvima dobijamo. Sve naj što smo mogli da obezbedimo mi smo obezbedili”, rekla je ona.

A šta će biti sa školama?
Govoreći o školama, Brnabić je istakla da Ministarstvo prosvete zaseda danas sa Kriznim štabom za škole i ističe da bi posle tog sastanka trebalo da se da preporuka.

Kako je navela, očekuje se da najmlađi razredi (1-4) idu normalno, a da će biti organizovana kombinovana nastava u srednjim školama. Međutim, ona je istakla da se čeka preporuka, te će onda naknadno biti donesenda odluka.

Danas objavljeno

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Priznao krivicu: Direktoru bolnice 10 mjeseci zatvora

M.

Snažan zemljotres pogodio Peru

M.

Ostavite komentar