Brnabić: Aerodrom u Trebinju koristiće cijelom regionu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Brnabić: Aerodrom u Trebinju koristiće cijelom regionu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za cijeli region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi “dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu”.

Ona je istakla da je ovo još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, te na podizanje građevinskog sektora i u vremenu krize.

– Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analiziraćemo sve što kažu i mi ćemo kao savestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo – poručila je Brnabićeva.

Ona smatra da će aerodrom u Trebinju imati pozitivan uticaj i na hrvatski turizam.

– Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost – rekla je Brnabićeva novinarima.

Trebinje dobija modernu aerodromsku pistu | Trebinje Live

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Savjeta ministara da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje uticaja na, kako je navedeno, izvorište rijeke Omble.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je tim povodom da su Republika Srpska i BiH u cijelosti opredijeljeni za dobre odnose sa Hrvatskom, ali da njihovoj izgradnji ne doprinose pokušaji blokade važnih infrastrukturnih projekata.

– Zahtjev gradonačelnika Dubrovnika da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju eklatantan je primjer da Hrvatska ne želi da gradi dobre regionalne odnose – ocijenio je Košarac u izjavi za Srnu.

Rtrs.

Danas objavljeno

Sijarto: EU ne bira sredstva, treba da budemo spremni za ozbiljne napade

M.

Prištinska policija: Narednih dana veće prisustvo na sjeveru KiM

M.

Veliki požar u tržnom centru u Pomoskovlju, jedna žrtva

M.

Ostavite komentar