Brivio: Najveća razlika između MotoGP i F1 je radio - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Brivio: Najveća razlika između MotoGP i F1 je radio

Nakon što je sa Đoanom Mirom osvojio titulu u MotoGP šampionatu 2020. godine, Davide Brivio je iz Suzukija došao u Fomulu 1. Sada je šef ekipe Alpin gde sarađuje sa Fenrandom Alonsom i Estebanom Okonom, a kaže da mu je najveća razlika to što sa svojim vozačima može da komunicira tokom trke.

Iskusni Brivio je u svetu motociklizma bio od 1990. godine kada je radio u Superbajku. Kasnije je bio u MotoGP šampionatu od 2001. godine gde je sarađivao sa velikim imenima poput Valentina Rosija i Horhea Lorenca, a posle titule sa Đoanom Mirom oprobao se i u Formuli 1. Za sada ima malo iskustvo od samo dve trke, ali već uviđa koja mu je razlika najprimetnija, piše Sport Klub.

„Možda je smešna stvar, ali najveća razlika je radio. Konstantno ste u kontaktu za vozačem, inženjer trke im govori da rade ovo ili ono, da malo sačekaju, šta god. U MotoGP kada trka počne vozač je sam. Samo sednete i geldate trku an televiziji i to je sve što možete. Ovde ste stalno u kontatku, maltene ste u bolidu, i mnogo ste veći deo onoga što se dešava na stazi„, rekao je Davide Brivio.

Takođe kaže da mu trke protiču veoma brzo iako su i više nego duplo duže nego u MotoGP.

„To sam osetio u prvoj trci u Bahreinu. Na početku bih rekao sat i 40, sat i 45 ili šta god i da će biti dugo. Ali prošlo je veoma brzo, jer si toliko zauzet, slušaš, proveravaš, analiziraš. Veoma je zanimljivo i veliko je iskustvo„, kazao je Brivio.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: James Moy XPB Alpine F1 Team FIA Pool

Danas objavljeno

Kamaz prikazao autonomni pedesetotonski kiper bez kabine

Vanja A

ID. Aero – Volkswagenov novi Passat

Vanja A

Čekate automobil? Stiže slagalica

Vanja A

Ostavite komentar