25. Augusta 2020.

British Airways ukida linije iz Londona prema Zagrebu, Splitu i Puli?

Big Portal

Kako pišu, zadnji najavljeni let na liniji London Heathrow – Zagreb planiran je za manje od dvije sedmice, u nedjelju 06. septembra. Svi letovi u septembru nakon spomenutog datuma su otkazani.

Kompanija trenutno drži u prodaji letove na ovoj liniji od 01. oktobra, ali British Airways još nije revidirao svoj red letenja za taj mjesec. Očekuje se da će i ti letovi biti otkazani, dodaju.

Osim smanjene potražnje zbog trenutne krize uzrokovane pandemijom, ovome je svakako doprinijela i odluka Velike Britanije da svi putnici koji dolaze iz Hrvatske podliježu mjeri 14-dnevne samoizolacije.

Sezonska linija ove aviokompanije između Londona (Heathrow) i Pule, koja je do sada saobraćala dva puta sedmično, ukida se u subotu, 05. septembra, te neće saobraćati u ostatku godine.

Linija London (Heathrow) – Split saobraćaće veći dio septembra, ali će i na ovoj liniji do prekida saobraćaja doći ranije nego što je to prvobitno bilo planirano, u subotu, 26. septembra.

Јedina linija British Airways prema Hrvatskoj koja bi trebala saobraćati kroz cijeli septembar jeste linija između Londona i Dubrovnika.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare