Britansku javnost nasmijala reklama za Citroenov SUV, ali još više histerične reakcije - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Britansku javnost nasmijala reklama za Citroenov SUV, ali još više histerične reakcije

Citroënova reklama u kojoj se pojavljuju ragbi sudija Nigel Owens i “medved” izazvala je nezadovoljstvo pojedinaca zbog “okrutnosti prema životinjama”.

U komičnoj reklami sudija Nigel Owens je pokazao svoju sposobnost pripitomljavanja čak i najnekontrolisanijih životinja, kako na terenu tako i van njega, što je aluzija na SUV koji se oglašava – Citroën C5 Aircross.

Skoro “iz aviona” je jasno da dok vozi novi C5 Aircross, Owensu društvo pravi lažna životinja. Zar bi velški sudija ili bilo koji čovek mogao da nauči medveda da svira na vilončelo, što se dešava u jednom od kadrova.

Iako je očigledno da je medved zapravo prerušeni glumac, neki su požurili da kritikuju reklamu zbog promociju “okrutnosti prema životinjama”.

Tako je 18-godišnja pevačica Katie Marshall na Twitteru napisala da “veoma zabrinuta i tužna što Citroën UK i Nigel Owens koriste medveda za oglašavanje svojih automobila”.

“Pogrešno je prisiljavati životinje da izvode ponižavajuće i neprirodne trikove za zabavu javnosti”, bukvalno je napisala Marshall.

Odgovor Owensa bio je šaljiv, kao i sama reklama.

“Kate, uz puno poštovanje, molim te koristi malo zdravog razuma. Ovo je čovek u kostimu medveda! Nikada ne bih učinio nešto takvo da je to pravi medved”, napisao je ragbi sudija.

Izvor: Radiosarajevo

Danas objavljeno

Električni Cadillac Lyriq u serijskom izdanju

Vanja A

Filipov Citroen 2CV iz 1974. godine je „furgon iz inata“

Vanja A

Ferrari najavio model na struju

Vanja A

Ostavite komentar