Britanski vozači izabrali Toyotu Prius za auto godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Britanski vozači izabrali Toyotu Prius za auto godine

Hibridni model Toyota Prius osvojio je titulu automobila godine u izboru magazina Auto Express – “Driver Power” za 2019. godinu, koji se temelji na mišljenjima i stvarnim iskustvima vozača u Velikoj Britaniji.

Pored titule automobila godine, Prius je prema “Driver Power”-u osvojio i dodatne nagrade – za najbolji kompaktni porodični automobil, kao i prvo mesto po potrošnji goriva i troškovima eksploatacije, pri čemu oba ova priznanja osvaja drugu godinu zaredom.

Aktuelna, 4. generacija Priusa, predstavljena 2016. godine, bio je prvi model koji se odlikovao novom globalnom Toyotinom mehaničkom platformom (Toyota New Global Architecture – TNGA). Ova platforma predstavlja temelj za značajan iskorak kada je reč o voznim karakteristikama, bezbednosti i dizajnu vozila japanskog proizvođača, objašnjavaju u Toyoti.

Dalji razvoj Toyotinog hibridnog sistema doneo je podjednako vidljiva poboljšanja u efikasnosti, pa su tako službene brojke za potrošnju goriva u mešovitom ciklusu od 4,13 do 4,74 l/100 km (podaci prema WLTP), a za emisiju CO2 od 78g/km (podaci prema NEDC).

Ovaj učinak je ključan za Priusov profil niskih troškova eksploatacije i malih zahteva prilikom održavanja njegovog hibridnog sistema.

Nakon restilizacije za 2019. godinu, Prius je postao i prvi Toyotin hibridni automobil dostupan s prilagođenim, inteligentnim pogonom na sve točkove (AWD-i).

Istraživanje Driver Power, sprovedeno po 17. put, prikuplja mišljenja hiljada britanskih vozača o automobilima koje poseduju, problemima s kojima se susreću i usluzi koju dobijaju od proizvođača, trgovaca i servisnih radionica.

B92

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar