Britanski turisti se vraćaju u zemlju vanrednim letovima, službe rade 24 sata - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Britanski turisti se vraćaju u zemlju vanrednim letovima, službe rade 24 sata

Oko 14.700 turista vratilo se vanrednim letovima u Veliku Britaniju nakon što je najstarija svetska turistička kompanija “Tomas Kuk” objavila bankrot, a još oko 135.300 Britanaca bi trebalo da se vrati u zemlju u narednih 13 dana.

Iz Britanskog civilnog vazduhoplovstva navode da rade 24 sata dnevno, u dogovoru sa vladom i vazduhoplovnom industrijom, kako bi obezbedili povratak građana u zemlju.

Za utorak su zakazana 74 leta, kojim će se u Veliku Britaniju vratiti 16.500 turista, koji su svoj odmor uplatili preko kompanije “Tomas Kuk”.

Najstarija svetska turistička agencija objavila je bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, ostavljajući nezbrinuto više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su već na odmoru u raznim zemljama sveta u aranžmanu te kompanije.

Zbog propasti ove putničke kompanije, stare 178 godina, na stotine hiljada putnika ostali su zarobljeni na svetskim destinacijama, njene “ćerke-firme” u drugim zemljama traže pomoć, a hotelijeri na mnogim destinacijama su zabrinuti zbog mogućeg smanjenja broja turista.

RTS

Danas objavljeno

Švedska pronašla još jednu rupu na gasovodu Sjevernog toka

M.

Milan Tepić – narodni heroj

M.

Sad savim precizno, sastavio Picula: Ili sankcije ili blokada pregovora

M.

Ostavite komentar